Lietuvos rinktinės vyr. treneriu paskirtas K. Maksvytis

Lietuvos rinktinės vyr. treneriu paskirtas K. Maksvytis

LKF nuotr.

Neseniai LKF prezidentu išrinktas Vygintas Gedvilas ėmėsi pirmojo rimto žingsnio naujojoje darbovietėje.



Vyriausiuoju Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriu paskirtas Kazys Maksvytis, paskelbė Permės "Parma" klubas, kuriame trečius metus dirba lietuvis.

"Šiandien LKF paskyrė naująjį nacionalinės komandos vyr. trenerį. Juo tapo "Parma" strategas Kazys Maksvytis!

2021-2022 metų sezone Kazys derins darbą Permės klube ir rinktinėje. Nuoširdžiai sveikiname trenerį su šiuo paskyrimu ir linkime pergalių ne tik su permiečiais, bet ir su Lietuvos rinktine! – rašoma Rusijos klubo pranešime.


Prie Kauno "Aisčių" ir Vilniaus "Sakalų" vairo karjeros pradžioje stovėjęs K.Maksvytis buvo auksinės jaunimo rinktinės vyr. treneris. Jo vadovaujami vaikinai 2008, 2010 ir 2012 m. triumfavo Europos pirmenybėse, 2011 m. – pasaulio čempionate.

Perėjęs į Klaipėdos "Neptūną" K.Maksvytis 2014 m. pateko į LKL finalą ir iškovojo komandai istorinį šansą kovoti Eurolygoje.  Su "Lietkabeliu" jam pavyko pakartoti tą patį pasiekimą – panevėžiečiai žaidė LKL finale.

Vėliau tai patvirtino ir LKF: "Šiandien vykusiame LKF Vykdomojo komiteto posėdyje buvo patvirtinti nauji rinktinių treneriai. Vyrų rinktinės treneriu išrinktas Kazys Maksvytis, o moterų rinktinę treniruos Rimantas Grigas!"





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: