Lietuvos rinktinės sudėtyje – trys pasikeitimai

Lietuvos rinktinės sudėtyje – trys pasikeitimai

LKF nuotr.

Sekmadienį Šiauliuose Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė žais kontrolines rungtynes su Latvija. Po trečiadienį Rygoje patirto pralaimėjimo, lietuviai dega noru reabilituotis savų sirgalių akivaizdoje.



Prieš šias rungtynes paaiškėjo, kad šį kartą nacionalinei komandai nepadės Karolis Lukošiūnas, Arnoldas Kulboka, Regimantas Miniotas ir Laurynas Birutis.

Lietuvos rinktinę draugiškame mače sudarys Arnas Velička, Donatas Sabeckis, Eigirdas Žukauskas, Gytis Radzevičius, Tadas Sedekerskis, Ignas Brazdeikis, Benas Griciūnas, Martynas Echodas, Gytis Masiulis, Vytenis Čižauskas, Tomas Dimša ir Marius Grigonis.

Į „Šiaulių areną“ susirinkusių žiūrovų laukia ne tik įdomi krepšinio dvikova, bet ir daug pramogų bei galimybių laimėti puikių Lietuvos krepšinio federacijos rėmėjų įsteigtų prizų.


Krepšinio istorijos atminimas

Nors tai bus draugiškos rungtynės, tačiau komandai nugalėtojai atiteks Prano Lubino taurė. Lietuvos krepšinio šimtmečio proga LKF įsteigė simbolinį trofėjų Lietuvos ir Latvijos dvikovai.

„Lietuvos krepšinio istorijos pradžioje latviai buvo vieni pajėgiausių mūsų varžovų, iš kurių mes paveržėme Europos čempionų vardus 1937-ais metais, o 1939-ųjų čempionate Lietuvoje turėjome pačią atkakliausią dvikovą, – pažymėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas. – Simboliška, kad įsteigta taurė pavadinta Prano Lubino vardu. Jis yra pirmasis lietuvis, tapęs Olimpiniu čempionu, o Lietuvoje vykusio čempionato metu buvo neabejotinas mūsų rinktinės lyderis. Neabejoju, kad tai bus dar vienas papildomas stimulas mūsų krepšininkams kovoti ir siekti pergalės.“

Svarbiausių krepšinio istorijos akcentų paminėjimas taurės įteikimu nesibaigs. Rungtynių didžiosios pertraukos metu įvyks pirmųjų krepšinio rungtynių Lietuvoje inscenizacija. Dvi komandos pavaizduos, kaip atrodė 1922 m. balandžio 23 d. Kaune vykusios pirmosios oficialios krepšinio rungtynės, kurias žaidė Lietuvos fizinio lavinimosi sąjungos ir Kauno rinktinės komandos. Pagal šimto metų senumo mados tendencijas pasiūtomis specialiomis sportinėmis aprangomis apsivilkę krepšininkai žais senoviniu odiniu kamuoliu, o rungtynėms teisėjaus taip pat specialiai apsirengęs teisėjas. Aikštelėje krepšininkai demonstruos prieš šimtą metų žaidėjų naudotą metimo techniką ir derinius.

Ypatingos kėdės treneriams ir žaidėjams

„Šiaulių arenoje“ bus įrengtos specialios „Kautros“ kėdės Lietuvos rinktinės trenerių štabui. Dvi verslo klasės autobuso kėdės taip pat pakeis įprastinį suoliuką prie sekretoriato, skirtą keitimo laukiantiems žaidėjams.

„Tikimės, kad arenose įrengtos „Kautros“ autobusų kėdės bus ne tik komfortiškos treneriams, bet ir nešančios pergales,” – pratęsdamas bendradarbiavimą su Lietuvos krepšinio federacija kalbėjo „Kautros“ vadovas Linas Skardžiukas.


Konkursai ir prizai žiūrovams

Visų pertraukėlių metu vyks smagūs konkursai žiūrovams. LKF rėmėjai „Biovela“, „Go3“, „Hesburger“ įsteigė puikių prizų žaidimų dalyviams.

Bene įspūdingiausią prizą – 100 litrų degalų – dovanos degalinių tinklas „EMSI“. Renginio vedėjas burtų keliu iš visų arenoje esančių žiūrovų išrinks keturis laiminguosius, o šiems teliks įmesti į krepšį nuo aikštės vidurio. Taiklaus metimo autorius ar autorė apie sąskaitas už kurą galės pamiršti mažiausiai mėnesiui.


„Norime krepšinio sirgaliams sukurti šventę. Manau, kad visiems tai bus puiki proga pakiliai užbaigti ilgąjį Joninių savaitgalį. Laukia principinė dvikova su latviais, bet tuo pačiu netrūks ir pramogų bei prizų. Krepšininkams labai reikalingas sirgalių palaikymas. Latvijoje matėme puikią atmosferą „Rygos arenoje“, dabar Šiaulių eilė sukurti dar stipresnį palaikymą“, – fanus į areną kviečia LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: