Lietuvos rinktinė Šiauliuose sutriuškino latvius

Lietuvos rinktinė Šiauliuose sutriuškino latvius

LKF nuotr.

Sekmadienio vakarą Šiauliuose vyrų rinktinė atsitiesė po pirmajame kontroliniame mače patirto pralaimėjimo prieš Latvijos nacionalinę rinktinę.



Kazio Maksvyčio kariauna savų sirgalių akivaizdoje 98:62 (23:15, 28:22, 16:16, 31:9) abejonių nepaliekančiu stiliumi pranoko latvius su NBA krepšininku Davisu Bertaniu priešakyje.

Priešingai nei trečiadienį Rygoje, šįkart lietuviai nuo pat rungtynių pradžios šovė į priekį, nuolat didino pranašumą ir neleido varžovams rimčiau pagalvoti apie dar vieną pergalę.

Pagrindiniais pergalės kalviais kontroliniame mače buvo po 17 taškų pelnęs puolėjų duetas – Gytis Masiulis ir Ignas Brazdeikis.


Tai buvo paskutinės kontrolinės rungtynės prieš du pasaulio čempionato atrankos susitikimus. Jau liepos 1 d. išvykoje susikausime su bulgarais, o liepos 4 d. Klaipėdoje priimsime Čekijos ekipą.

Mačo pradžia buvo nerezultatyvi ir klampi, bet puikus I. Brazdeikio žaidimas ir Beno Griciūno dėjimas sulig sirena po pirmųjų dešimties minučių leido mūsiškiams pirmauti 23:15.

Įpusėjus antrajam ketvirčiui, lietuviai po G. Masiulio dėjimo greitajame puolime įgijo 13 taškų persvarą – 37:24. Nors latviai kiek pagerino savo žaidimą, fantastiška G. Masiulio tritaškių atkarpa leido prieš ilgąją pertrauką išlaikyti solidų pranašumą – 51:37.

Trečiojo kėlinio pirmojoje pusėje lietuviai ir toliau pamažu tolo nuo priešininkų – 60:41, tačiau kiek vėliau latviai išlygino ketvirčio balansą ir prieš lemiamas dešimt minučių komandas tebeskyrė tie patys 14 taškų – 67:53.

Paskutiniajame ketvirtyje lietuviai startavo spurtu 20:1 ir ėmė triuškinti varžovus jau nepadoriu skirtumu – 87:54. Galiausiai labiau priartėti prie lietuvių svečiams jau nebepavyko – latviai nušluoti 98:62.

Lietuva: Gytis Masiulis ir Ignas Brazdeikis po 17, Tomas Dimša 11, Donatas Sabeckis 9, Marius Grigonis ir Arnas Velička po 8, Benas Griciūnas ir Eigirdas Žukauskas po 6.

Latvija: Rihards Lomažs 14, Davis Bertans 10, Andrejs Gražulis 8, Andžejs Pasečniks 7, Dairis Bertans 6.

Krepsiniozinios.lt ir LTU.Basketball

Video rekomendacijos: