Š. Jasikevičius: „Turime kovoti už savo gyvybes“

Š. Jasikevičius: „Turime kovoti už savo gyvybes“

Barcelona nuotr.

Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo trečiose finalo serijos rungtynėse kalbėjo, kad šis mačas buvo panašus į pirmąjį, kuriame varžovai kur kas dažniau atakavo krepšį:



"Noriu pasveikinti Chuso ir Pablo su pergale. Madrido "Real" akivaizdžiai buvo geresnė komanda.

Visada kalbame apie detales, trenerius ir viskas atrodė kaip pirmose rungtynėse, kuriose Madridas metė 19 kartų daugiau. Ties tuo ši konferencija gali ir baigtis. Labai sunku laimėti."

Kalbėdamas apie sekmadienio rungtynes treneris pažymėjo, kad negalima atiduoti atkovotų kamuolių:


"Žvelgiant į sekmadienio rungtynes labai svarbu suprasti, kad negalime atiduoti atkovotų kamuolių. Klaidos mus baudžia, kartais sunku pakeisti taktikas ar kitus dalykus, bet Madridas 19 kartų daugiau metė. Mes esame geri ir jie taip pat, bet komanda, kuri atakuos 19 kartų daugiau laimės.

Jie fiziškai geresni. Jie ir vėl nusiėmė kamuolius nuo mūsų galvų, dominavo baudos aikštelėje. Klaidos mus labai baudžia. Rungtynėse kurias laimėjome praradome tik 4 kamuolius per paskutinius tris kėlinius. Mes nežaidėme gerai antrąjame mače, tačiau nieko neatidavėme. Per daug atiduodame ir kuomet abi komandos žaidžia tokiame lygyje pralaimi ta, kuri daugiau atiduoda. Puolime atkovoti kamuoliai, greitos atakos."

Šaras taip pat minėjo, kad trūksta nuoseklumo:

"Svarbiausia yra atakos. Pakartosiu, jei puolime iš mūsų atima 15 kamuolių, o mes tik 6, prarandame daug daugiau kamuolių... Jei prarandi kamuolį, tai į krepšį nemeti ir jei gynyboje neatkovoji kamuolio negali atakuoti. Tai gana paprasti dalykai. Turime būti nuoseklesni visame, ką darome."

Lietuvis pabrėžė, kad svarbiausia akcentuoti sekančią ataką ir negalvoti į priekį:

"Kiekviena detalė svarbi. Turite pradėti rungtynes galvojant apie pirmąją ataką, o ne tai, kad prieš akis 40 minučių. Europos krepšinis aukščiausiame lygyje yra tas, kad svarbiausia yra sekanti ataka, negalvojant apie trečiąjį kėlinį ar dar ką nors. Pradedame dabar ir nuo to kuriame. Tai vienintelis būdas žaisti Europietišką krepšinį."

Š.Jasikevičius teigė, kad dabar pats laikas parodyti charakterį, nes laukia kova už savo gyvybes:


"Turi pabandyti suprasti, kad kiekvienos rungtynės yra istorija. Viskas, kas vyksta - nauja istorija. Antrose rungtynėse buvome solidūs ir jei būtume įmetę, būtume dar geresni. Galėtume valandą kalbėti apie tai, kodėl, bet laikas parodyti charakterį ir suprasti, kad serija yra apie atkovotus kamuolius, klaidas ir mažas detales. Turime kovoti už savo gyvybes.

Tai tarsi bokso mačas, žinome, kad po 48 valandų rizikuojame savo gyvybėmis. Nereikia apie tai kalbėti." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Sarunas13lt.blogspot.com

Video rekomendacijos: