Lietuvių kilmės Kanados rinktinės treneris L.Rautinis dėl nesėkmės atsistatydino iš stratego posto

Lietuvių kilmės Leo Rautinis atsistatydino iš Kanados vyrų krepšinio rinktinės trenerio pareigų. Trauktis L.Rautinis nusprendė kanadiečiams Amerikos čempionate užėmus tik šeštąją vietą ir neįgyvendinus bent minimalios užduoties patekti į olimpinį atrankos turnyrą.

Paskutinės Kanados krepšininkų viltys sudužo, kai jie pralaimėjo turnyro autsaiderei Panamos ekipai. „Per šiuos metus atsitiko daug gerų dalykų. Bet jei jūs nesate arti komandos, jų tikriausiai nepamatėte. Kad rinktinė toliau vystytųsi, jai reikia naujo balso rūbinėje, todėl nusprendžiau pasitraukti“, - kalbėjo L.Rautinis. Jis tvirtino, kad nejautė jokio Kanados krepšinio federacijos vadovų spaudimo.

L.Rautinis rinktinę treniravo nuo 2005 metų. Jam nė sykio nepavyko iškovoti olimpinio kelialapio, tačiau kanadiečiai po pertraukos pateko į pasaulio pirmenybes.

Tiesa, pernai planetos čempionate L.Rautinio komanda pralaimėjo visas penkerias rungtynes ne tik favoritėms Lietuvai, Prancūzijai bei Ispanijai, bet ir abiem panašaus lygio komandoms Naujajai Zelandijai bei Libanui.

„Canada Basketball“ vykdantysis direktorius padėkojo L.Rautiniui už darbą: „Jis buvo komandos širdis ir siela. Tikiu, kad mūsų komanda dar pasieks pergalių ant Leo sukurtų pamatų“.

 

lrytas.lt

 

Video rekomendacijos: