B.Newley su komanda kišenėje turi kelialapį į Londono olimpines žaidynes

Australijos vyrų ir moterų krepšinio rinktinės tapo Okeanijos čempionėmis ir iškovojo kelialapius į 2012 metų Londono olimpines žaidynes.

Penktadienį Brisbene antrąsias serijos rungtynes su Naujosios Zelandijos ekipomis australai laimėjo 81:64, australės – 92:73. Nors abiejų serijų nugalėtojai jau aiškūs, sekmadienį Sidnėjuje komandos susitiks trečią kartą.

Naujosios Zelandijos rinktinės dėl bilietų į Londoną galės kovoti kitąmet vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre.

Vyrų rungtynėse varžovai su australais lygiai žaidė tris kėlinius. Tačiau ketvirtojo pradžioje Joe Inglesas pataikė du iš eilės tritaškius, šeimininkai persvėrė rezultatą 58:56, o svečiai pradėjo klimpti australų gynyboje.

Puolimo estafetę iš J.Ingleso perėmė po varžovų krepšiu puikiai jautęsis Aleksas Maričius, netrukus įsismagino kiti Australijos žaidėjai ir priešpaskutinę minutę skirtumas jau buvo triuškinamas 81:59.

Australijos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Bradas Newley. Jis per 32 minutes pelnė 12 taškų (4/10 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 1/1 baudos) ir atkovojo 6 kamuolius.

Australų kapitonas, buvęs „Lietuvos ryto“ puolėjas Matthew Nielsenas pelnė 9 taškus ir atkovojo 6 kamuolius, kitas buvęs vilniečių ekipos aukštaūgis Aronas Baynesas įmetė 3 taškus ir atkovojo 7 kamuolius.

Naujosios Zelandijos ekipos lyderis, buvęs Kauno „Žalgirio“ snaiperis Kirkas Penney pelnė 17 taškų, tačiau pataikė tik 2 iš 5 dvitaškių ir nė vieno iš 5 tritaškių. K.Penney taškus daugiausia rinko baudos metimais – jų pataikė 13 iš 15.

 

lrytas.lt

 

Video rekomendacijos: