I. Buva: „Privalome pasiruošti svarbiausiai sezono dvikovai su „Žalgiriu“, kad užsitikrinumėme pirmą vietą“

I. Buva: „Privalome pasiruošti svarbiausiai sezono dvikovai su „Žalgiriu“, kad užsitikrinumėme pirmą vietą“

Jonavos „CBet“ (7/9) klubas yra kaip reikiant išretėjęs dėl koronaviruso, tačiau tai nesutrukdė porą kėlinių tampyti nervus Vilniaus „Rytui“ (15/1).

Po pertraukos iniciatyvą perėmę Giedriaus Žibėno auklėtiniai 94:79 (20:19, 15:24, 31:11, 28:25) išsivežė pergalę iš Jonavos.



Fantastiškas rungtynes žaidė Ivanas Buva, kuris gerino karjeros naudingumo rekordą „Betsafe-LKL“. „Ryto“ lyderio sąskaitoje – 30 taškų, 15 atkovotų kamuolių, 49 naudingumo balų.

Po mačo „Ryto“ aukštaūgis I. Buva atskleidė, kad dabar visos mintys į artėjančias rungtynes prieš „Žalgirį“.

„Nepradėjome rungtynių taip rimtai, kaip trečiajame kėlinyje ir tai pridarė mums problemų pirmoje pusėje. Tačiau mes žengėme žingsnį trečiajame kėlinyje ir viskas buvo daug lengviau. Nes jie neturėjo pilnos sudėties, galbūt kiek juos nuvertinome, bet kaip ir sakiau, pradėjome antrą pusę daug geriau ir tai lėmė pergalę“, - kalbėjo vidurio puolėjas.


- Po pirmosios pusės atsilikinėjote 8 taškais, kurie dalykai buvo sunkiausi pirmus du kėlinius?

- Mes nesilaikėme plano gynyboje ir tai buvo pagrindinė problema. Jie pataikė tritaškius, prasiveržimus ir įgavo pasitikėjimo. Mes gavome lengvų taškų iš po krepšio ir iš toli, prametėme daug laisvų metimų, bet pasitaisėme antroje pusėje ir tai svarbiausia.

- Sezono pasirodymas šį vakarą – 30 taškų, 15 atkovotų kamuolių, kas jį lėmė?

- Šaunu, tęskime tai. Išlikime sveiki, nes turime rungtynes po 2 dienų ir privalome pasiruošti svarbiausiai sezono dvikovai su „Žalgiriu“, kad užsitikrinumėme pirmą vietą lygoje.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: