„Kings TV“ komentatorius nušalintas už žodžius: „Bet kuri gyvybė turi reikšmę“

Daugiametis Sakramento "Kings" rungtynių komentatorius ir "Kings TV" laidų vedėjas Grantas Napearas buvo laikinai nušalintas nuo pareigų dėl to, kad atsainiai reagavo į judėjimą "Juodaodžio gyvybė turi reikšmę", atsiradusį po JAV masinius protestus ir riaušes sukėlusio George'o Floydo nužudymo.



60-metį komentatorių "Twitteryje" išprovokavo buvusi "Kings" superžvaigždė DeMarcusas Cousinsas, kuris paprašė pasisakyti apie situaciją. G.Napearas atsakė, kad bet kuri gyvybė turi reikšmę, kas iš karto sukėlė buvusių Sakramento komandos žaidėjų kritiką jo atžvilgiu.

"Ko ir reikėjo tikėtis", - parašė D.Cousinsas.

"Nieko kito nesitikėjau iš užsislėpusio rasisto", - pridėjo Mattas Barnesas.


"DeMarcusai, mes žinom ir visi žinojo, kas toks Grantas. Klubas taip pat žino. Sakiau jiems tai daugybę kartų. Jie tai matė. Jie žino, kas jis", - pakomentavo Chrisas Webberis.

"Nebuvau taip gerai informuotas apie judėjimą "Juodaodžio gyvybė turi reikšmę", kaip maniau. Negalėjau nė pagalvoti, kad mano žodžiai "bet kuri gyvybė reikšminga" prieštarauja judėjimo principams. Man skaudu. Man jau 60, o dar yra ko mokytis", - teigia G.Napearas.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: