G. Popovichius teigė, kad ligoniui idiotui D. Trumpui neužtenka smegenų pasakyti: „Juodaodžių gyvybė turi reikšmę“

FIBA nuotr.

San Antonijaus "Spurs" vyriausiasis treneris Greggas Popovichius pasmerkė JAV prezidento Donaldo Trumpo veiksmus dėl afroamerikiečio George'o Flloydo nužudymo ir po to sekusių vmasinių protestų bei riaušių visoje šalyje.



"Tai neįtikėtina, jei Trumpas turėtų smegenų, tegul ir 99 proc. ciniškų, jis išeitų ir pasakytų kažką, kas suvienytų žmones, - pareiškė senai prezidentui antipatijos neslepiantis strategas. - Bet jam nusispjauti į tai, net dabar. Štai koks jis ligonis. Jis galvoja tik apie save. Jmrūpi tik tai, kas gali duoti asmeninės naudos. Jam nerūpi viršesnis gėris. Ir toks jis buvo visuomet.

Juk visiškai aišku, ką reikia daryti. Mums reikia prezidento, kuris išeis ir pasakys: "Juodaodžių gyvybė turi reikšmę." Tiesiog pasakyk tris šiuos žodžius. Jam svarbiau nuraminti nedidelę savo sekėjų grupę, kuri palankiai vertina jo beprotystę. Bet reikalas ne vien Trumpe. Reikia keisti sistemą. Padarysiu viską, kągaliu, nes taip elgiasi lyderiai. Bet Trumpas nesugeba nieko, nes jis nėra lyderis.

Jis ne tik padeda susiskaldymui. Jis griauna. Esu pasibaisėjęs tuo, kad mūsų lyderis nesugeba pasakyti: "Juodaodžių gyvybė turi reikšmę." Štai dėl ko jis slepiasi Baltųjų rūmų pogrindyje. Jis bailys. Sukuria situaciją, o tuomet pabėga, kaip moksleivis.


Iš tiesų manau, kad geriau jį ignoruoti. Jis nesugeba pagerinti situacijos, nes yra ligonis idiotas."

JAV vyksta masiniai protestai ir riaušės dėl G.Floydo nužudymo. Juodaodį vyrą Mineapolyje sulaikė gegužės 25 dieną įtariant jį susimokėjus parduotuvėje padirbta 20 dolerių kupiūra.

Vienas iš policininkų laikė G.Floydo kaklą prispaudęs keliu prie žemės ilgiau nei 5 minutes, nors pastarasis vis kartojo, kad negali kvėpuoti. Galiausiai vyras prarado sąmonę, buvo nugabentas į ligoninę, kur netrukus mirė. Keturi sulaikyme dalyvavę policininkai buvo atleisti iš darbo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: