Apie seksualinę prievartą prabilęs „Spurs“ gynėjas: mano plaukai buvo mano kaukė

San Antonijaus "Spurs" gynėjas Lonnie Walkeris papasakojo, kodėl nusprendė atsisveikinti su savo garsiąją šukuosena, pasirodo, jos atsiradimas buvo įtakotas vaikystėje patirtos seksualinės prievartos.



"Tikroji tiesa, kodėl penktoje klasėje ėmiau auginti plaukus, slypi tame, kad man tai buvo maskuotė. Tą vasarą aš praleidau plačiame šeimos rate. Kai kurie, kurių vardai nebus įvardyti, praleido šalia manęs daug laiko, - atviravo L.Walkeris. - Prie manęs buvo seksualiai priekabiaujama, buvau prievartaujamas, žeminamas,net pripratau prie to, nes tokiame amžiuje nesuvoki, kas ir kaip. Buvau naivus ir smalsus vaikas, kuris nežino, kaip sutvertas pasaulis.

Turėjau mintį, kad mano plaukai - tai, ką galiu kontroliuoti. Mano plaukai buvo tai, kas priklausė nuo manęs, tai buvo mano. Ir tai suteikdavo man pasitikėjimo. Pastaruoju metu mano reikalai klostėsi ne geriausiai. Ta istorija iškildavo mano galvoje, mintyse iššaukdavo "demonus"... kadangi dėl to viruso pradėjau rimtai žiūrėti į save veidrodyje ir suvokti, ką aš buvau.

Ir vis dėlto radau pasaulį ir vidinę laimę savo gyvenimo kelionėje. Atleidžiu visiems, net žmonėms, kurie to nenusipelnė. Kodėl? Nes tai mirtina našta. Laikas nieko nelaukia, tai kam gaišti visiems tiems dalykams laiką? Mano šukuosena buvo kai kuo daugiau, nei įprasta šukuosena. Mano plaukai buvo mano kaukė, slėpusį nesaugumą, kurį jaučiau. Tačiau dabar geriausias laikas atsisveikinti su praeitimi. Numečiau seną odą mintyse, emocionaliai, fiziškai ir dvasiškai. Gyvenime visuomet bus nepaprasta. Reikia žaisti tomis kortomis, kurias gavai, ir bandyti surinkti laiminčią kombinaciją. Ir jei jūs pralaimėjote, dar niekas neprarasta. Tai pamoka.


Tiesiog žinokite, kad myliu kiekvieną jūsų. Taikos, meilės ir laimės."

L.Walkerį 2018 metų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje "Spurs" pasirinko 18-uoju šaukimu.

Šiame sezone 21 metų 196 cm ūgio atakuojantis gynėjas vidutiniškai per 15 minučių pelno 5,6 taško (40,8 proc. trit.), atkovoja 2,2 kamuolio ir atlieka 0,9 rezultatyvaus perdavimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: