J. Stocktonas: kodėl sportininkai ir vaikai privalo skiepytis, jei jų rizika mirti yra nulinė?

J. Stocktonas: kodėl sportininkai ir vaikai privalo skiepytis, jei jų rizika mirti yra nulinė?

Šlovės muziejaus narys, Jutos "Jazz" legenda Johnas Stocktonas jau ne kartą pasisakė prieš skiepus nuo COVID-19 ir dėl to turėjo problemų, tačiau nenustojo kalbėti šia tema.



"Palaikau Kyrie Irvingą ir kitus sportininkus. Jie filmuojasi reklamose ir uždirba pinigus. Ir jie rizikuoja viso to netekti, kaip pasisako prieš visuomenės nuomonę.

Neturiu galių pareikšti, kad vakcina niekam nereikalinga. Tačiau ji negelbėja nuo ligos ir nestabdo viruso plitimo.

Mūsų vyriausybė leidžia šimtus milijonų dolerių reklamai, kad priverstų žmones skiepytis. Jei tai neveikia, kam priimami tokie įstatymai? Kodėl vaikai ar sportininkai privalo skiepytis, nors jų rizika mirti nuo koronaviruso yra nulinė?


Žmonės netiki, kai sakau, kad šimtai atletų visame pasaulyje mirė nuo vakcinos. Galite netikėti manimi, tačiau pažiūrėkite aplink, ne tik į televizoriaus ekraną.

Kai buvau vaikas, mums darė tris skiepus, o dabartiniam vaikams – iki 72. Pastebiu, kad žmonių sveikata vis blogėja, atsiranda daugiau chroniškų ligų. Daugelis tėvų mano taip pat. Ir perskaičiau daugybę literatūros šia tema, tad mano pasisakymai nėra tušti", – teigia J.Stocktonas.

186 cm ūgio atakų organizatorių 1984 metų NBA naujokų biržoje 16-u šaukimu pasirinko "Jazz". Per 19 metų karjerą lygoje jis 10 kartų buvo rinktas į "Visų žvaigždžių" rungtynes, su JAV rinktine laimėjo 1992 ir 1996 metų olimpinių žaidynių auksą, 1992 metais tapo pasaulio čempionu.

Visą karjerą Jutos ekipoje praleidęs įžaidėjas 1997 ir 1998 metais kartu su K.Malone'u nuvedė "Jazz" į NBA finalus, kur abu kartus pralaimėjo legendiniams Čikagos "Bulls".

Jis iki šiol yra daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikęs (15,806) ir daugiausiai kamuolių perėmęs NBA žaidėjas (3,265).

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: