J. Zdovcas: „Jei norime laimėti, mums reikia 2-3 papildomų žaidėjų“ (VIDEO)

J. Zdovcas: „Jei norime laimėti, mums reikia 2-3 papildomų žaidėjų“ (VIDEO)

Stopkadras nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po ilgokos pertraukos vėl žaidė Eurolygos rungtynes, tačiau jose turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Jure Zdovco auklėtiniai Miunchene rezultatu 65:74 (15:16, 18:18, 21:27, 11:13) nusileido vietos „Bayern“.



Po mačo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas neprarado tikėjimo.

„Prieš rungtynes turėjau tikrai gerą nuojautą, kad galime laimėti. Žinojome, kad rungtynės vyks be fanų, o varžovai jaus didelį spaudimą - jiems reikėjo laimėti šį susitikimą. Žinote, tikiu, kad išvykose turi pataikyti ir sunkius metimus norėdamas laimėti, o mes pataikėme tik keturis tritaškius. Taip jau yra. Jie pataikė kėlis sunkius tritaškius, mes kelis laisvus metimus prametėme, manau, kad tai bus esminis dalykas“, - teigė J. Zdovcas.

- Eurolygoje nerungtyniavote beveik mėnesį. Kaip likote patenkintas savo komandos žaidimu po tokios pertraukos?

- Aišku, nesu patenkintas, nes pralaimėjome. Tiesa, pastaruoju metu jaučiau didesnį pasitikėjimą komandą, nes pradėjau suprasti, ką galime gauti iš žaidėjų. Nenoriu spręsti iš anksto, bet tokiose rungtynėse atrodė, kad mums trūko 2-3 papildomų žaidėjų.

Žinoma, JoJo dar traumuotas. To reikia, kad laimėtui išvykoje Eurolygoje. Žaidėme gerai, buvome solidūs, bet vis tiek neužteko pergalei Eurolygoje.

- Ar "Bayern" kažką pakeitė po didžiosios pertraukos savo žaidime?



- Ne, nieko. Aišku, jie pabandė išnaudoti savo metiką. Tą ir sakiau prieš rungtynes, žinau jo galimybes, nes buvau jį sutikęs praėjusiame sezone, kai žaisdavome prieš Ulmo komandą. Jie bando išnaudoti jį situacijose aikštėje. Be to, Jaramazas turėjo gerų atkarpų.

Tikėjomės, kad mūsų komandoje sužais Ulanovas ar Tyleris, bet varžovai jiems buvo pasiruošę, todėl mums reikėjo indėlio iš kitų žaidėjų.

- Tai Websteris šiandien buvo agresyvus. Ar likote patenkintas jo pasirodymu ir progresu komandoje?

- Būsiu laimingas, kai laimėsime. Tai yra pagrindinis dalykas. Tai Websteris pastaruoju metu kiek pagerino žaidimą, tai matėme ir treniruotėse. Bet tam, kad laimėtume rungtynes, mums reikia daugiau iš jo.

- Dar kalbant apie pertrauką be rungtynių, ar manote, kad komanda po rungtynių su UNICS žengė į priekį, o gal atgal?

- Situacija iš esmės panaši. Aišku, sunku lyginti. Su UNICS klubu žaidėme gerai tris kėlinius. Galiu pasikartoti, kad mums trūksta papildomos jėgos. Tam kad pataikytume sunkius metimus, iškovotume pergales išvykoje. Mums trūksta individualaus talento. Tam, kad nugalėtume "Bayern" mums reikia tądien 10 gerame ritme žaidžiančių žaidėjų, demonstruojančių komandinį krepšinį. Taip jau yra.

Kalbant apie gynėjų pasirodymą, visa komanda atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir prarado 15 kamuolių. Tikriausiai ne tas rezultatas, kurį norite matyti. Žinote, turiu peržiūrėti vėl rungtynes, kad galėčiau jas išanalizuoti geriau. Aišku, man "Bayern" viena geriausiai besiginančių komandų turnyre.


Jeigu nori laimėti, turi gerai gintis. Apie tai jau ir kalbėjome su varžovų treneriu. Šiandien galėjome atlikti daugiau papildomų perdavimų. Kartais pradedu manyti, kad kai kurie žaidėjai netiki, jog galime laimėti išvykoje. Man kiekvienos rungtynės yra tokios svarbios... Bandysime laimėti kitose.

- Jankūnas jau žaidė kelias minutes. Kaip vertinate jo sugrįžimą po traumos?

- Jankūnas yra kapitonas, jis mus gelbsti ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Jis žino lygą, žino varžovus, jis šneka su komandos draugais, kaip žaisti.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: