K. Lukošiūno dilema: ar verta „Žalgiriui“ dar laukti?

K. Lukošiūno dilema: ar verta „Žalgiriui“ dar laukti?

LKL nuotr.

Ketverius metus Kauno „Žalgiryje“ praleidęs Karolis Lukošiūnas jau artimiausiu metu gali atsidurti pasirinkimo kryžkelėje, rašo Osportas.lt.



Šį LKL sezoną 6,8 taško ir 5,3 naudingumo balo vidurkiais pradėjęs snaiperis kol kas tik šiose pirmenybėse ir gali duoti kokybiškų minučių.

Vis tik krepšininkui jau 25-eri, o ir rezultatų norėtųsi solidesnių – taip laidoje „Širdyje žaliai balti“ kalbėjo krepšinio treneris Tomas Purlys.

„Aš asmeniškai nesu tokių žaidėjų šalininkas, kurie yra visiški metikai, kuriems reikia sudaryti sąlygas, kad mestų ir nėra toks užtikrintu procentu metantis kaip Milaknis, – teigė T. Purlys. – Vis tiek Milaknis turėjo daug patirties, yra labai gudrus, nebuvo greitas, bet turėjo neblogą kūną.


Milaknis tapo geresniu žaidėju, kai po „Žalgirio“ ėjo į kitą klubą ir buvo vienas iš komandos lyderių. Tai yra labai svarbu metikui, nes negali užsisėdėti vienoje vietoje. Jei vienus ar dvejus metus tu pasėdi geroje komandoje tu gauni labai daug – treniruočių procesą, galimybę treniruotis ir žaisti prieš aukščiausio lygio priešininkus – bet ateina laikas, kai tau reikia eiti į žemesnį lygį ir įgauti lyderystės.

Ką mes matome iš Lukošiūno, kad jis to negavo. Ketverius metus jis prasėdėjo vienoje vietoje. Aukštesniame lygyje jau ateina kita žaidėjų karta, kuriems neturi sudaryti sąlygų. Jie patys turi būti universalūs, patys susikurtų metimą.

Vien tik laikyti 25-erių metų krepšininką dėl „pataikys arba nepataikys“, sakyčiau, yra visiška rizika.“

VISĄ STRAIPSNĮ SKAITYKITE ČIA

Osportas.lt

Video rekomendacijos: