Iš stovyklos JAV grįžęs M. Juzėnas – apie neeilinę patirtį ir J. Noah kalbą

Iš stovyklos JAV grįžęs M. Juzėnas – apie neeilinę patirtį ir J. Noah kalbą

Indianoje surengtuose NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginiuose buvo galima atrasti ir lietuviškų akcentų. Šalia ryškiausioms krepšinio žvaigždėms skirtų renginių buvo surengta tradicinė jaunųjų krepšinio talentų „Basketball Without Borders“ stovykla, kurioje dalyvavo ir Kauno „Žalgirio“ dublerių žaidėjas Mantas Juzėnas.



M.Juzėnas stovykloje dalyvavo kartu su kitu lietuviu – „FC Barcelona“ klubui priklausančiu Kasparu Jakučioniu. Jaunasis žalgirietis pratęsė tradicijas ir tapo dar vienų žaliai baltų organizacijos talentu, pakviestu į prestižinę stovyklą. Pernai tokiu buvo Motiejus Krivas.

Grįžęs iš JAV ir kalbėdamas su „Žalgiris TV“, M.Juzėnas džiaugėsi gauta patirtimi.

„Iš tikrųjų, įspūdžiai patys geriausi. Norėčiau padėkoti visiems treneriams, agentui už galimybę dalyvauti tokioje stovykloje. Patys šilčiausi prisiminimai, – aiškino 17-metis 199 cm ūgio žalgirietis. – Tikrai nebuvau nei aukščiausiai šokantis, nei greičiausias, bet, manau, iš visų buvau kažkur per vidurį. Labiausiai išsiskyrė stovyklos žaidėjų fiziškumas ir greitis. Visi labai greiti, šoklūs, staigūs. Ties tuo, manau, man reiktų labiau padirbėti.“


Stovyklos metu talentai iš dalyvavo treniruotėse ar žaidė krepšinį, bet ir klausė buvusių NBA žaidėjų ar dabartinių aukščiausio lygio specialistų paskaitų. M.Juzėnui labiausiai įsiminė buvusio ilgamečio NBA krepšininko Joakimo Noah pasakyta mintis apie lyderystę.

„Labiausiai įsiminė Joakimo Noah paskaita. Kadangi jis sakė, kad norint būti geru komandos draugu neužtenka būti tik lyderiu aikštėje, reikia rodyti pavyzdį ir už jos ribų. Jis sakė, kad žaisdamas krepšinį nenaudojo telefono rūbinėse, taip stengėsi komunikuoti su komandos draugais. Manau, kad tą reikės irgi įnešti“, – teigė kaunietis.

Stovyklos baigiamuoju akcentu tapo ir galimybė stebėti NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginius. M.Juzėnas džiaugėsi galėjęs pamatyti vieną iš savo dievukų gyvai aikštėje.

„Iš tikrųjų, renginys iš pradžių buvo labai įdomus, vėliau tapo nuobodžiu. Norėjau labiausiai pamatyti LeBroną Jamesą, kuris yra geriausias visų laikų žaidėjas“, – tvirtino jaunasis krepšininkas.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: