V. Čeponis: „Komandinė gynyba vėl buvo skysta ir daug neteisingų sprendimų“

Lino Žemgulio nuotr.

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje patyrė dar vieną nesėkmę. Martino Schillerio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 75:83 (15:23, 17:22, 19:21, 24:17) nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipai.



Po mačo nusprendė pasisakyti garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino mintimis.

Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Na va, po ilgos petraukos prognozavau „Žalgirio“ pergalę, bet Lietuvos čempionai ir vėl prakišo Eurolygoje. Penktą kartą iš eilės. Toks iš manęs ir egzzpertas.


Maniau, kad svečiams, kurių atsarginių suolas gana trumpas, pristigs smarvės. Juk jie per aštuonias dienas žaidė trečias Eurolygos rungtynes! Jėgų „Zenito“ žaidėjams nuo trečiojo kėlinio antros pusės, atrodo, ėmė trūkti, bet šiame ketvirtyje jie jau buvo pabėgę į priekį 25 taškų persvara. Iš esmės jau tada dvikovos baigtis buvo nulemta.

Galima pagirti šeimininkus, kad visiškai nepalūžo, kovėsi iki galo, gerokai sumažino skirtumą, bet pasivyti varžovų jau buvo neįmanoma.

„Žalgirio“ puolimas didesnę mačo dalį strigo, bet vėl labiausiai koją pakišo gynyba. Sankt Peterburgo komanda iki mačo Kaune vidutiniškai įmesdavo tik po 73 taškus. Tai buvo vienas blogiausių rezultatų Eurolygoje. Ketvirtadienį svečiai pelnė net 10 taškų daugiau už savo vidurkį.

Tenka pripažinti, kad Pascualis tikrai yra vienas geriausių Eurolygos trenerių. Jo auklėtiniai sumaniai ieškodavo silpnų žalgiriečių vietų ir vis jas rasdavo.

Svečiams labai pasiteisino ilgas kamuolio laikymas poziciniame puolime ir kantrus plyšių ieškojimas varžovų gynyboje. „Zenito“puolimas labai panašus į tą, kurį propaguoja Jasikevičius. Neabejoju, kad Šaras kai kuriuos žaidimo aspektus perėmė iš katalono. Žodžiu, „Zenitas“ pasirodė kur kas geriau organizuota komanda nei „Žalgiris“.

Kalbant apie puolimą, sunku prisiminti tokį mačą, kad penki iš šešių „Žalgirio“ antrosios linijos žaidėjų sužaistų taip tragiškai. Vasturia surinko minus 4 naudingumo balus, Lekavičius, Milaknis ir Jokubaitis – po minus vieną, o Walkupas – plius vieną. Taip rungtyniaujant gynėjams laimėti rungtynių beveik neįmanoma.

„Žalgirio“ komandinė gynyba vėl buvo skysta. Ginantis vėl matėme daug neteisingų sprendimų (pavėluotų arba nereikalingų pagalbų), nesusikalbėjimo, nevykusio išsidėstymo (pvz., dažnai buvo per gili pagalba kraštuose stovinčių žaidėjų ir natūralus jų vėlavimas grįžti prie kampuose stovinčių tiesioginių oponentų).


Konkrečiai, kas gynyboje buvo ne taip, nemažai kalbėsime rytoj, penktadienį, 13.30 val. „Delfi“ laidoje „Krepšinio zona“ (dalyvaus ir Mindaugas Brazys). Aišku paliesime ir puolimą, ir kitus svarbius dalykus“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: