Sh. Kempas: L. Birdas šiuolaikinėje NBA taptų MVP, jis - geresnis už L. Dončičių

Buvusi Sietlo "SuperSonics" ir Klivlando "Cavaliers" žvaigždė Shawnas Kempas įsitikinęs, kad Bostono "Celtics" legenda Larry Birdas galėtų dominuoti ir dabartinėje NBA lygoje.



"Deja, daugelis žmonių dabar jau iš tiesų nežino, koks žaidėjas buvo Birdas. Kai jis atėjo į lygą, buvo labai judrus, tai buvo vaikinas, kuris prasiverš po krepšiu ir įdės per tave. Jis taptų MVP dabartinėje lygoje.

Jei lyginti Birdą su Dončičiumi iš "Mavericks", Larry stipresnis, didesnis ir galingesnis už tą vaikiną. Jei Luka pelnytų 27 taškus, Birdas tose pačiose rungtynėse pasižymėtų 35-iais", - teigia Sh.Kempas.

L.Birdas visą savo karjerą (1979 - 1992 m.) praleido vilkėdamas Bostono "Celtics" marškinėlius, po 3 kartus tapo čempionu bei MVP, dalyvavo 12-oje "Visų žvaigždžių" rungtynių, laimėjo 3 tritaškių konkursus, susižėrė gausybę kitų apdovanojimų, tarp jų - ir 1992 metų olimpinį auksą su JAV "Svajonių komanda".


Viso NBA lygoje 206 cm ūgio puolėjas sužaidė 897 rungtynes, vidutiniškai per 38 minutes rinko 24,3 taško (37,6 proc. trit.), atkovojo po 10 bei perėmė 1,7 kamuolio ir atliko 6,3 rezultatyvaus perdavimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: